Saammeko esitellä: Ville Hirvimies, Service Architect, Justinin uusi vahvistus

Ville Hirvimies aloitti Justinilla tammikuun alussa palveluarkkitehdin roolissa. Villen tie Justinille kulki luonnollista polkua: kollegan suosituksesta.

Justinin Jani oli minulle tuttu jo vuosien takaa, mm. erilaisista tapahtumista. Ihan vieraasta firmasta ei siis ollut kyse, kun vanha tuttu kollega soitti ja kertoili omasta työstään Justinilla. Puhelussa käytiin yleisellä tasolla lävitse työtehtäviä, Justinin mallia tehdä asioita sekä hänen omia tuntemuksiansa vuosien varrelta. Sain häneltä kokonaisvaltaisesti oikein positiivisen kuvan ja lopuksi hän kysyi, haluaisinko tietää lisää, Ville kertaa.

Puhelu johti toiseen, ja Janin kanssa keskustelun jälkeen ei ollut liian vaikea päätös hypätä Justinin kelkkaan. Siirtymä tuntui luonnolliselta jatkumolta. Alku on mennyt hyvin, ja on ollut mukava päästä mukaan. Kokemusta on myös toisenlaisista aloituksista.

Justinilla avoimuus on keskeinen periaate. Tietoa jaetaan, kaikkea kehitetään, apua ja materiaalia on saatavilla. Kollegoiden ammatillinen osaaminen on huipputasoa ja heiltä on mahdollista oppia valtavasti.

Ville kokee, että Justinilla annetaan paljon luottamusta. Se vaatii paljon myös työntekijöiltä, ja toimii parhaiten, jos mittarissa on jo jonkin verran työuraa takana. Itseään pitää osata johtaa. Villelle se sopii hyvin.  

Ville on työskennellyt aiemmin sekä teknisten asioiden että ITSM- ja CMDB-implementaatioiden parissa. Justinilla työskentelyssä on sopiva yhdistelmä tuttuja elementtejä ja uusia, motivoivia asioita.

Itse nautin siitä, että aiemman osaamisen rinnalle tulee uutta sisältöä, joka ei ole niin tuttua ennestään. On motivoivaa, että saa tehdä uutta ja oppia enemmän, mutta myös tuttujen asioiden kanssa pääsee syventämään osaamistaan. Justinilla on älytön määrä tietotaitoa. Tiedetään, mitä tehdään, kaikki prosessit ja materiaalit on mietitty. Ymmärtämystä asiasta tässä firmassa on useamman uran verran.

Erityisesti Villeä kiehtoo Justinin käytännönläheinen tapa tehdä töitä. Hän kokee, että asiakkaat saavat jotain konkreettista, millä päästä oikeasti tekemään asioita kuntoon. Hyvien käytäntöjen kursseja löytyy monilla osa-alueilla, mutta usein ilman konkretiaa, Ville sanoo. Justin keskittyy käytännön konkreettiseen tekemiseen – unohtamatta kuitenkaan niitä parhaita käytäntöjä. Fokus on kuitenkin teorian sijaan siinä, että päästään maaliin. Se on ollut ilahduttavaa huomata.

Vapaa-ajalla uunituoreen justinlaisen aika kuluu perheen parissa ja luonnossa liikkuen. Harrastuksiin kuuluvat taekwondo ja ammunta.

Julkaistu 21.03.2023

Ville Hirvimies

Palveluarkkitehti ville.hirvimies@justin.fi Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä