Käytännön CMDB tietomalli

The Practical Data Model for CMDB (PDMC) on Justinin luoma yleinen tietomalli IT-palveluiden konfiguraationhallintaan. PDMC:n ensimmäinen julkinen versio julkaistiin joulukuussa 2019 creative commons lisenssillä.

Lataa »

Miksi PDMC?

Kysymykseen “Mikä on oikea tapa mallintaa palvelukonfiguraatioita digitaalisissa järjestelmissä, kuten CMDB:ssä?” ei ole yhtä oikeaa vastausta.

Maantieteellisestä sijainnista, koosta tai liiketoiminta-alueesta riippumatta palveluntarjoajat käyttävät usein samanlaista teknologiaa. Palvelunhallintaprosessit on otettu käyttöön samojen parhaiden käytäntöjen ja standardien perusteella. Palvelumääritysten mallintamisen kannalta palveluntarjoajaorganisaatioilla on melko samanlaiset tarpeet.

Me Justinilla olemme nähneet tämän käytännössä lukuisissa ITSM-prosessien ja työkalujen toteutusprojekteissa kahden viime vuosikymmenen aikana. Päätimme hyödyntää laajaa kokemustamme ja koota yhteisen tietomallin, jota kutsutaan The Practical Data Model for CMDB:ksi. Tarjoamme oikopolun tiedon mallintajille.

Mikä PDMC on?

  • Ilmainen, uudelleenkäytettävä tietomalli, jota voidaan mukauttaa minkä tahansa organisaation tarpeisiin.
  • Kokoelma uudelleenkäytettäviä MS Visio-kaavioita + käyttöohjeet niiden hyödyntämiseen.
  • ITSM-teknologiasta riippumaton tietomalli, joka toimii hyvänä lähtökohtana palvelukonfiguraatiotiedon mallintajille.
  • Tietomalli, joka säästää huomattavasti tiedon asianmukaiseen mallintamiseen tarvittavaa aikaa
  • Tietomalli, joka kattaa kaikki tietomallitasot, myös liiketoiminta- ja IT-palvelut sekä palveluinfrastruktuurin konfiguraatiot.

Mitä PDMC ei ole?

  • Malli ei ole täydellinen, eikä se tarjoa kaikki vastauksia, mutta toivomme, että se auttaa organisaatioita esittämään oikeita kysymyksiä ja löytämään oikeat vastaukset palvelukonfiguraatioiden mallintamistarpeisiinsa.
  • Malli ei korvaa ITSM-teknologiatoimittajien, kuten ServiceNow, Microfocus, Efecte’s, Jira, Remedyforce, Freshworks, tarjoamia tietomalleja, mutta sitä voidaan käyttää yhdessä niiden kanssa parhaiden mahdollisten tietomallinnusratkaisujen löytämiseksi.

Jaa PDMC-kokemuksesi kanssamme

Hyödynsitkö jo PDMC:tä? Otamme mielellämme vastaan palautetta, jotta voimme tehdä mallista entistä paremman palveluntarjoajaorganisaatioille ympäri maailmaa.

Ota yhteyttä »

Tarvitsetko apua PDMC:n hyödyntämisessä?

Onko malli mielestäsi houkutteleva, mutta et tiedä mistä aloittaa? Siinä tapauksessa ota yhteyttä ja sovitaan konsultointipalveluista.

Ota yhteyttä »

Aiheeseen liittyvää sisältöä