Saammeko esitellä: Jenni Timonen, palvelutuottaja

Moikka.

Olen Jenni Timonen ja aloitin Justinilla joulukuussa 2022 palvelutuottajana. It-alalla aloitin tammikuussa 2002, vaikka 90-luvulla yläasteen atk-kurssien jälkeen vannoin, etten enää ikinä koske tietokoneisiin. Kauppaoppilaitoksessa tietojenkäsittelytunneilla ajatukset muuttuivat syvästi ja pysyvästi. Tietojenkäsittelyn merkonomiksi valmistuttuani oli palo jatkaa opintoja ja pääsin opiskelemaan yritysten viestintäjärjestelmiä tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaan. Opintojen loppusuoralla työharjoittelu vei ensimmäiseen työpaikkaani, ja sillä tiellä olen edelleen. Innostus opiskelua kohtaan ei missään vaiheessa laantunut, mutta muutti alan opinnoista hieman suuntaa. 2000-luvun puolivälissä suoritin ammattikorkeakoulun erikoistumisopinnot Tehokas strategia -linjalta ja 2018 sain todistuksen ylemmästä ammattikorkeakoulusta suorittaen töiden ohessa MBA- tutkinnon yrityksen kasvuun johtamisen linjalta.

Ensimmäisen vuoden työelämässä vietin konesaleissa mitä erilaisemmissa tehtävissä. Noustuani luolista takaisin maanpinnalle, vierähti seuraavat pari vuotta Service Deskissä teknisenä asiakasneuvojana auttaen ihmisiä työasema- ja verkko-ongelmissa. Seuraavaksi tie vei järjestelmäasiantuntijaksi konfiguraationhallinnan ja CMDB:n pariin,  jossa päävastuuni oli niin työnantajan kuin asiakkaidenkin työasema- ja palvelintietojen eheydessä. Neljän vuoden päästä siirryin palvelupäällikön tehtäviin työasema-, palvelin- ja mobiilipalveluiden pariin. Työnantajan vaihtuessa jatkoin edelleen palvelupäällikön roolissa, tällä kertaa integraatio- ja API-palveluiden parissa. Työ sisälsi myös kehittäjistä ja arkkitehdeistä koostuvien tiimien vetämistä. Viimeisten parin vuoden ajan mukana oli myös scrum masterin ja release managerin tehtävät. Kaikkiaan palvelupäällikkönä vierähti 14 vuotta, joiden aikana vastasin usean eri toimialan asiakkuuden palvelusopimusten toteutumisesta niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

Jo hyvän aikaa ennen Justinille tuloa olin haaveillut tehtävästä, jossa pääsisin kehittämään parempia it-palveluja. Seurasin suurella mielenkiinnolla Justinia LinkedInissä, sillä jo pelkästään sen massasta erottuva brändi oli tehnyt minuun vaikutuksen. Olipa täällä töissä myös pari entistä kollegaani. Keväällä 2022 havahduin asiaan, että Justinillahan tehdään juuri niitä asioita, joiden parissa itsekin haluaisin tehdä töitä. Varovasti uskoin, että kokemukseni voisi niihin tehtäviin riittää ja minulla saattaisi olla myös Justinille jotain annettavaa. Eräänä sateisena keskiviikkoiltana istuin Helsingin Käpylässä autossa pojan uimakoulun ajan ja juttelin toimitusjohtajamme Janin kanssa puhelimessa, voisiko Justin ja minä olla match. Asiat jäivät hautumaan puolin ja toisin, kunnes marraskuussa yksi puhelinsoitto Justinilta muutti kaiken. Asiat lähtivät etenemään vauhdilla ja 1.12.2022 astuin Justinin ovista sisälle palvelutuottajana. Tällä hetkellä toimin täyspäiväisesti asiakkaan it-palveluhallinnan kehityksessä, jossa vastuualueisiini kuuluu mm. muutoksen- ja häiriönhallinnan kehittäminen.

Vaikka pääsääntöisesti teenkin töitä asiakasympäristössä, olen kohdannut justinilaisia mm. yhteisissä kehityspäivissä. Sillä, että pääsee mukaan koko yrityksen toiminnan kehittämiseen, oli itselleni merkittävä painoarvo uutta työnantajaa valitessa. Olen sujahtanut tähän hauskaan ja erittäin ammattitaitoiseen joukkoon muitta mutkitta ja oikeastaan koen, että olisin tuntenut nämä ihmiset jo kauemmin kuin todellisuudessa olenkaan. Täällä jokaista arvostetaan juuri sellaisena kuin on. Justinin arvot ja kulttuuri ovat sellaiset, jotka istuvat yksiin omieni kanssa. Ilokseni olen huomannut, että täällä niillä todella on merkitystä ja niistä pidetään kiinni.

Vapaa-ajalla vietän aktiivista elämää vuonna 2019 syntyneen pojan kanssa niin liikunnan kuin kulttuurinkin parissa. Kotona hoidetaan akvaariota, katsellaan leffoja, joogataan ja innostutaan legoista. Omalla-ajalla katoan metsiin ja kansallispuistoihin rinkan sekä riippumaton kera. Kirjoitan ja valokuvaan näitä reissutarinoita vuonna 2015 perustettuun retkeilyblogiin.

Julkaistu 26.01.2023

Jenni Timonen

Palvelutuottaja jenni.timonen@justin.fi Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä