“Olivat kuulemma kovia tekijöitä”

Morjes! Nimeni on Pekka Rundgren ja olen kempeleläislähtöinen isä, aviomies, urheilija ja intohimoinen hevikitaroinnin opettelija. Vuonna 1997 totesin ponnekkaasti, että “IT-alalle en ainakaan lähde“. Siitä huolimatta aloitin opinnot Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden laitoksella vuonna 2003 ja työt Justinin riveissä tammikuussa 2022.

Jalkapallourani opetti, mikä arvo huipputiimillä voi olla ihmisille ja organisaatioille, oli sitten kyse urheilusta tai työelämästä. Yrittäjyys puolestaan takoi selkäytimeen bisnesmaailman lainalaisuudet ja synnytti intohimon dataan ja sen hyödyntämiseen. Start up -yrityksestäni ei tullutkaan seuraavaa Applea, joten oli aika laskeutua pilvistä IT-palvelunhallinnan maailmaan. Syksystä 2017 olen toiminut konsulttina erilaisissa palvelunhallintaa enemmän vai vähemmän liippaavissa projekteissa ja hankkeissa. 

Justin-urani siemen oli entiseltä esihenkilöltäni saatu vinkki. Olivat kuulemma “kovia tekijöitä”. Ensimmäisestä Jani Palmun ja Aki Lähteenmäen kanssa käymästäni keskustelusta lähtien kävi selväksi, että ajatusmaailmamme kohtaavat hämmästyttävän hyvin. Käyttäjälähtöinen ja holistinen näkemys sekä palvelunhallinnan teorioiden ja näkemyksellisyyden yhdistelmä olivat sellaista, mihin olen harvoin, jos koskaan, törmännyt. Olin myös vaikuttunut siitä, miten perinpohjaista keskustelua kävimme Justinin ja omien arvojeni kohtaamisesta. Innostustani kuvaa hyvin se, että olin päättänyt ottaa mahdollisesti tarjottavan tehtävän vastaan ennen kuin edes tiesin tulevaa tehtävänkuvaa. Koen, että tässä vaiheessa työuraa tärkeintä ei ole päästä pelaamaan, vaan olla merkityksellinen osa voittavaa joukkuetta!

Alkutaival Justinilla on koostunut pääosin koulutuksista, sparraus- ja mentorointisessioista ja itseopiskelusta erittäin kattavan sisäisen materiaalin parissa. Nyt muutaman viikon jälkeen kuvaan ovat astuneet myöskin erittäin mielenkiintoiset asiakasprojektit.

Justinia yrityksenä kuvaavat hyvin sanat kypsyys, näkemyksellisyys, osaaminen ja rohkeus. Olen hämmästellyt myös sitä, kuinka hyvin Justinilla voi keskittyä työn sisällön ja asiakkaiden kannalta olennaisiin asioihin. Tähän mennessä tapaamani ihmiset ovat synnyttäneet vaikutelman aidosta ja välittävästä ilmapiiristä. Psykologinen turvallisuus onkin huipputiimien merkittävin yksittäinen piirre, kuten Google aikanaan tutki.  

Justinilla työskentelen palveluarkkitehtina ja työnkuva on vielä muotoutumassa. Tulen työskentelemään ainakin Muotoilevan palvelunhallinnan sateenvarjon alla olevissa tehtävissä, kuten palvelusuunnittelun, palvelustrategian määrityksen, palveluportfolioiden ja tiedonhallinnan kehittämisen, palvelukonseptoinnin sekä monien muiden liittyvien tehtävien parissa. Voipa myös olla, että tulevaisuudessa organisaation muutoksenhallinta sekä organisaation datakyvykkyys tulevat olemaan kasvavia teemoja asiakasprojekteissani.

Yksi tärkeimpiä oppeja elämässäni on, että itseään ja omia arvojaan tulee kuunnella tarkalla korvalla ja jatkuvasti. Se kuuntelu on saanut minut olemaan läsnä kahdelle pienelle tytölleni ja puolisolleni, rakennuttamaan perheelle pesää, antanut valtavasti iloa harrastusten muodossa ja myös johdattanut minut Justinille.

Työpajoissa nähdään!  

Julkaistu 07.04.2022

Pekka Rundgren

Palveluarkkitehti | Partner pekka.rundgren@justin.fi Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä