Tekoäly, tennis, enduro ja osaamisen kehittäminen… tervetuloa taloon, Timo!

Timo Eräkangas aloitti Justinilla maaliskuussa 2023. Tuore justinlainen on palvelunhallinnan lisäksi intohimoisen kiinnostunut tekoälykehityksestä. Erityisesti Timo kiittää Justinia uusien asioiden, kuten tekoälypohjaisten teknologioiden hyödyntämisen tärkeyden ymmärtämisestä, ja siitä, että niiden haltuunotto vaatii aikaa ja panostusta.

Timo Eräkangas aloitti Justinilla maaliskuussa 2023 palvelutuottajana. ICT-/IT-palveluhallinnan ammattilainen on aiemmin urallaan toiminut mm. asiantuntijarooleissa, tiiminvetäjänä, tuotanto- ja kehityspäällikkönä sekä IT johdon konsulttina ja mm. palvelunhallinnan työkalujen käyttönottoprojektien vetäjänä.  

Miten Timo päätyi Justinille töihin, onkin se ’tavallinen tarina’. Timo oli vuosia aiemmin ollut samassa prosessikehityksen projektissa Justinin Aki Lähteenmäen kanssa, ja hyvin toimineesta yhteistyöstä jäi kipinä yhdessä tekemiseen. Justin -uralle siirtymisestä oli ollut puhetta jo vuosia sitten. Nyt kun edellisessä työpaikassa oli vierähtänyt kuusi vuotta, aika oli kypsä siirtyä muualle. Justinin tarina, tapa toimia ja työkulttuuri koskettivat. 

“Olen ollut tosi tyytyväinen. Työ Justinilla on vastannut ja jopa ylittänyt odotukset. Yrityksen ydin perustuu vahvaan ammattitaitoon ja osaamiseen sekä vankkumattomaan asiantuntemukseen ja innovatiiviseen ilmapiiriin ja kulttuuriin. Vilpittömästi voi sanoa, että työpanos, jonka justinlaiset antavat asiakastyöhön, tuo lisäarvoa.” Timo kuvaa. 

Timo korostaa, että konsulttien pitää tietää syvällisesti, mistä puhuvat, seurata kehitystä ja kehittää jatkuvasti omaa osaamistaan, jotta heidän työnsä tuottaisi lisäarvoa asiakkaalle.  

“On äärimmäisen tärkeää, lähes elinehto elinvoimaiselle yritykselle, että vähintään seuraa aikaansa tai mieluummin on aikaansa edellä. Se pitää mahdollistaa henkilöstölle “ Timo sanoo.

“Justinilla on oivallettu, että satsaaminen osaamiseen ja henkilökunnan voimavaroihin panostamiseen on tärkeää ja pitkälle kantavaa.  Täällä ajatellaan asioista terveellä ja rakentavalla tavalla pitkäkestoisesti. Loppupeleissä se on tuottavampi ja kaikkien kannalta hedelmällisin tapa ajatella.”

”Kaikkien kannattaisi olla tekoälystä kiinnostuneita” 

Timo seuraa intohimoisesti tekoälyn kehitystä. Aiheeseen hän on perehtynyt niin opinnoissaan kuin työelämässäkin. Erityisesti noin vuosi sitten tapahtuneen tekoälyn big bangin jälkeen Timo on keskittänyt oman osaamisensa kehittämisen nimenomaan tekoälyratkaisuihin.

“Äkkiseltään voisi luulla, ettei palvelunhallinnan konsultoinnissa ja tekoälykehityksessä ole paljoakaan yhteistä tarttumapintaa. Mutta syvällisestä, kokonaisvaltaisesta ymmärtämisestä on apua kokonaisuuksien hahmottamiselle, puhuttiin sitten asiakascasesta tai koneoppimisesta, mallintamisesta tai matemaattisista pohjista, joille tekoälyratkaisut perustuvat, tai siitä, mihin neuroverkkotason asiat todellisuudessa perustuvat. On tärkeää, että asiantuntija ymmärtää syvällisesti mistä puhuu, eikä vain suoraan toista toisten kertomaa tarinaa oikeastaan ymmärtämättä mitä on asioiden takana” Timo toteaa.  

Tekoälyyn paneutumiseen Timolla on mandaatti työn puolesta, ja Timoon tulet varmasti törmäämään tämän aihepiirin osalta jatkossa. Huimaa vauhtia tapahtuva tekoälykehitys imaisee tuoreen justineerin mukaansa myös vapaalla. Uutta tapahtuu koko ajan, ja eilinen uutinen saattaa tänään olla jo todella vanha.  

“Justin on erinomainen yritys siltä kantilta, että täällä on todella ymmärretty uusien asioiden tärkeys. Ja se, että niiden haltuunotto vaatii aikaa ja panostusta” Timo kehaisee.  

Tekoäly tulee tietotyössä joka puolelle. Millä aikataululla ja miten – sen aika näyttää. Timon mukaan elämme nyt mielenkiintoisia uudisraivaaja-aikoja. Tietotyön osalta tuottavuusloikka on jo tätä päivää ja jatkossa on lupa odottaa suuria: yritysmaailma satsaa tekoälykehitykseen tällä hetkellä valtavasti.  

On tärkeää olla mukana myös tekoälyn kehityksessä ja sen mukana uudessa maailmassa, eikä jäädä kyydistä pois. Timo kehottaakin kaikkia kokeilemaan eri sovelluksia sekä olemaan kiinnostunut tekoälystä ja sen mukanaan tuomista uusista ratkaisuista.  

Palvelunhallinnan ja tekoälyn lisäksi Timolla riittää aikaa musiikille ja urheilulle, kuten endurolle ja tennikselle.

Julkaistu 11.09.2023

Timo Eräkangas

Palvelutuottaja timo.erakangas@justin.fi Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä