Työelämään tutustumassa 4/4: Torstai 27.4.2023

Iitan TET-viikosta kertova sarja saa päätöksensä tänään. Blogin neljännessä osassa Iita jatkaa töitä valokuvien, kirjoittamisen, ostosten ja toimistotarvikkeiden parissa, ja kertoo, millaiselta TET-viikko Justinilla on maistunut.  Toivottavasti olette nauttineet Iitan matkasta yhtä paljon kuin me!


”Minusta on ollut todella mukavaa olla Justinilla tetissä”

Viimeinen tet-päiväni alkoi melko kylmänä. Ulkona oli paljon kylmempää kuin muina tet-viikkoni aamuina. Saavuimme Justinin toimistolle noin kello 7.40, ja ensimmäisenä tehtävänäni tarkistin keskiviikon blogikirjoitukseni. Samalla luin vielä maanantain ja tiistain kirjoitukset läpi.

Saatuani kaikki blogiin liittyvät asiat tehtyä aloin kirjoittaa kesälahjaideoitani ylös. Tässä menikin yllättävän kauan, yllätys yllätys, paljon kauemmin kuin olin ajatellut, koska päätin etsiä vielä netistä linkkejä tarkoittamiini asioihin, jotta lukijan olisi helpompi saada ajatuksestani kiinni. Tässä välissä kävin keittelemässä vähän kahvia, jonka jälkeen valikoin vuosien varrella Justinin työntekijöistä, tapahtumista ja toimistoista kerättyjä kuvia niihin, jotka pääsisivät valokuva-albumiin. Kultakin vuodelta pitää albumiin mennä kuvia neljällä jaollinen määrä, jotta muovisiin valokuvataskuihin ei jäisi tyhjiä lokeroita. Jotta sain kuvat levitettyä isommalle pöytäalalle, jouduin jatkamaan työtäni kokoushuoneessa. Levitellessäni kuvia pöydälle tajusin, että minun pitää laittaa kuvat albumiin tietyssä järjestyksessä, jottei valoisan, kirkkaassa ympäristössä otetun, kuvan viereen laiteta pimeää, yöllä otettua, kuvaa. Laitoin kuvat oikeassa järjestyksessä vielä takaisin omiin koteloihinsa odottamaan, että saisin laitettua ne albumiin.

Menimme jälleen 11.30 aikoihin syömään. Lounaalla oli perunoita, salaatteja, jotain kebab-juttua ja uunikasviksia. Olen kyllä hieman pettynyt tämän viikon ruokiin, sillä ne eivät olleet mitenkään ihmeellisen hyviä. Tultuamme syömästä, katsoimme Mintun kanssa, mitä toimistolle pitäisi ostaa lisää, sitten lähdinkin kohti Selloa.

Ensimmäiseksi Selloon päästyäni suuntasin Suomalaiseen kirjakauppaan. Olin iloisesti yllättynyt, sillä löysin sieltä kaiken tarvitsemani. Suomalaisen kirjakaupan jälkeen vaelsin Prismaan ja keräsin varsinaisen vuoren suklaakonvehteja. Sisustusosastolta en löytänyt mitään ihmeellistä, joten suuntasin kulkuni kohti Justinin toimistoa.

Toimistolla laitoin ostokset omille paikoilleen, ja aloitin valokuvien laittamisen juuri ostamaani valokuva-albumiin. Siinäkin meni odotettua kauemmin, ja olin vasta 15.30 valmis. Saatuani viimein kaikki valokuvat laitettua, aloin kirjoittelemaan päivän tapahtumia. Olen nyt melko lailla kirjoittanut kaikki tämän päivän touhuilut tänne.

Ihan viimeiseksi haluan sanoa, että minusta on ollut todella mukavaa olla Justinilla tetissä. Ihmiset täällä ovat olleet enemmän kuin ystävällisiä minua kohtaa. Olen saanut opastusta aina, kun sitä tarvitsin. Lisäksi pidin todella paljon Justinin työilmapiiristä, joka on koko tet-viikkoni ajan ollut todella iloinen. Kaikki Justinin työntekijät ovat selvästi todella päteviä ja kokeneita, he myös näyttävät rakastavan työtään kovasti. Rehellisesti ottaen voisin tulla Justinille uudestaankin tettiin, niin mukavaa täällä oli.


Kahdeksasluokkalainen Iita tutustui työelämään Justinilla 24.-27.4.2023 ja kirjoitti kokemuksistaan blogisarjan.  Edelliset osa blogisarjasta löydät täältä: Osa 1, Osa 2, Osa 3.

 Kiitoksia seurasta – toivottavasti nautitte Iitan matkasta yhtä paljon kuin me!

Julkaistu 27.06.2023

Aiheeseen liittyvää sisältöä