Palvelutuottaja Tuula Asiala tuli Justinille kiinnostavan projektin perässä

Saanen esittäytyä: olen Tuula Asiala, Justinin tuore Espoo-vahvistus. Aloitin palvelutuottajan roolissa helmikuun lopussa.

Ennen Justinia olen kerryttänyt kokemusta monenlaisista palvelunhallinnan rooleista, eri kokoisista yrityksistä ja myös yrittäjyydestä. ITSM, ITIL ja ServiceNow ovat tulleet tutuksi prosessikehityksen ja käyttöönoton näkökulmasta. Kymmenkunta vuotta vierähti Tiedolla, ja pari viimeistä vuotta ennen Justinia toimin projektipäällikkönä Goforella.

Justinin tunsin jo entuudestaan yrityksenä, ja onpa historiassani yhteisiä projekteja Akin ja Janin kanssakin. Kun tarjolle tuli mielenkiintoinen projekti, ratkaisua Justinin kelkkaan hyppäämisestä ei ollut vaikeaa tehdä!

Isojen yritysten jälkeen pienemmän firman ketterä ja itseohjautuva tapa toimia tuntuu juuri sopivalta. Organisaatio ei ole kankea, ja ihmisten kykyyn tehdä työhönsä liittyvät päätökset todellakin luotetaan. Kukin tietää parhaiten, mitä työssä tarvitaan ja miten oman projektin asiat ratkaistaan – sitä Justinilla eletään oikeasti todeksi. Moni ei usko, että sellaisia yrityksiä on, mutta tässä löytyy yksi!

Korona-aikana aloittamisessa on oma twistinsä. Livenä ei olla tavattu, mutta uuteen projektiin on silti päässyt uppoamaan ihan täysillä. Ei tarvitse miettiä, mitä tekisi, joka on ihan mahtavaa. Uutena justinlaisena on tärkeää, että tukea on saatavilla. Justin on täynnä osaavia ihmisiä, joilta saa aina sparrausapua! Yksin ei tarvitse olla, vaikka etänä ollaankin.

Ensimmäinen Justin-projektini on todellinen aarrearkku. Tuen projektia tavallaan yleismiesjantusena monessa eri roolissa. Oma laaja kokemuspohjani auttaa tämäntyyppisessä työssä. Teen nykytilan kartoitusta ja tavoitetilan määrittelyä. Mietin toimenpiteet, jolla tavoitetilaan päästään. Kuvaan ja dokumentoin prosesseja ja vien ne käytäntöön. Asiakkaan organisaatioon pääsee tutustumaan laajasti eri vinkkeleistä, ja se on todella mielenkiintoista.

Olen tekninen ihminen, ja tekniikka pitääkin ymmärtää taustalla, mutta hauskinta ja tärkeintä tässä työssä on se, mitä ihmisille kerrotaan ja miten heidät saadaan mukaan siihen, miksi vaikkapa prosesseja muutetaan. Kaikki kehitysprojektit ovat muutosprojekteja.

Vapaa-aikana nautin erityisesti golfaamisesta. Se on sarjassamme mahdoton tehtävä – elämänikuista opettelua, varsinainen aikasyöppö! Koskaan ei ole valmis. Toisaalta liikkuminen yhdessä puolison kanssa ja harrastukseen liittyvä matkailu niin koti- kuin ulkomaillakin tarjoaa monta hauskuutta ja kivoja maisemia. Kesällä pyöräily ja veneily ovat mieluista puuhaa. Tänä kesänä tavoitteena on pyöräretki.

Myös Keran pikku-Berliini tarjoaa mieluista harrastamista. Halleilla pääsee pelaamaan padelia ja tennistä tai rehkimään kuntosalille. Lopuksi tarjoilen vielä ilmaisen vinkin: urheilun lisäksi tarjolla on muraalitaidetta ja pienpanimo ravintoloineen.  

Julkaistu 16.06.2021

Tuula Asiala

Palvelutuottaja, Partner tuula.asiala@justin.fi Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä