Esittelyssä Aleksi Airaksinen

Aleksi Airaksinen aloitti lokakuussa 2020 Justinilla. Työ on vienyt Aleksia eri näköisiin tehtäviin, mutta kierros kaartoi takaisin IT-prosessien ja palvelunhallinnan pariin. Miksi juuri Justinille?


– Terve, olen Aleksi, ja olen ollut Justinilla lokakuusta 2020. Korona-aika on ollut monelle raskasta, minulla se lopulta kulminoitui niin sanotusti uusien (vanhojen) haasteiden etsimiseen. Hetken ehdin miettiä, että olikos tässä tempussa nyt mitään järkeä, mutta se mietintä meni nopeasti ohi.

Vaikka olen koulutukseltani kone- ja metallitekniikan insinööri, työurani olen tehnyt paljolti ATK-hommissa. Historia alkaa hyvin perinteisesti lähituesta ja service deskistä, niin Suomessa kuin ulkomailla. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olenkin sitten ollut ulkoistuspalveluiden tuotantopäällikkö, kehitysprojektien projektipäällikkö, ITSM-arkkitehti ja ITSM-konsultti. Ja kun IT-ala alkoi käydä hieman itseään toistavaksi, kävin juuri ennen Justinia reilun vuoden pituisen maisemakierroksen opettelemassa tilintarkastusta Big Four -maailmassa. Siitä siis uudet vanhat haasteet täällä Justinilla: vanhoja, koska näin vain veri (tai inertia) veti takaisin IT-prosessien ja palvelunhallinnan pariin, mutta uusia, koska nyt olen yhtä kokemusta rikkaampi (ja ehkä myös viisaampi).

Mutta miksi sitten Justin? Kolme isoa tekijää: pieni toimija, jossa voin tuntea kaikki kollegani nimeltä; tekijöiden korkea osaamistaso, johon on itse päässyt yhteistyön muodossa päässyt aiemmin tutustumaan; sekä erinomainen tuoteportfolio, joka sekä haastaa minua oppimaan lisää että johon uskon tuovani lisäarvoa bonuskierrokseni vuoksi.

Kun työnantajani olivat kasvaneet noin sadan henkilön IT-palveluntarjoajasta lopulta Big Four -yhtiöön, huomasin kaipaavani ympärilleni tiiviimpää joukkuetta. Tämä on myös se vahvuus, jonka näen Justinin tuovan markkinaan: kondensoitua osaamista, jota jatkuvasti jalostetaan hyvällä sisäisellä kommunikaatiolla. Näitä meidän juttuja on oikeasti pirun siistiä tehdä, toivottavasti meininki näkyy myös ulospäin.

Julkaistu 04.03.2021

Aleksi Airaksinen

Palveluarkkitehti, Partner aleksi.airaksinen@justin.fi Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä