”Kun on Suomen parhaat alan asiantuntijat antamassa tukea matalalla kynnyksellä, niin mikäs siinä!” 

Tuore justinlainen Simo Sorvari aloitti työt Justinilla lokakuussa. Simo päätyi hakemaan Justinille töihin kaivatessaan työyhteisöä, josta löytyisi omaan ydinsubstanssiosaamiseen huippuluokan sparrauskaverit. 

Simo Sorvari on IT-palvelunhallinnan ammattilainen, joka aloitti Justinilla lokakuussa palveluarkkitehtinä pääpainonaan konfiguraationhallinta ja CMDB-asiat. Alalle hän päätyi äitinsä ohjauksen perusteella.

“Päädyin alalle vain siksi, että äitini ohjasi minut tietotekniikkapainotteiseen ammattiopistoon.” Simo kertoo.

“Äidin perusteet olivat pragmaattiset: osasin käyttää tietokoneita. Kiinnostus juontui puhtaasti tietokonepelaamisesta sekä siitä, että maalla asuessa varhaisella BBS/internetin käytöllä pystyin tutustumaan ja olemaan yhteydessä muihin ihmisiin.”

Ammatin rakentamista tietokoneiden ympärille ei siinä vaiheessa ollut haaveissa, mutta jälkikäteen Simo toteaa niin siinä vain käyneen. Työelämä alkoi asiantuntijatyönä parikymmentä vuotta sitten, siirtyi päällikkötyöhön kymmenen asiantuntijavuoden jälkeen ja viimeisin ammatillinen vuosikymmen on ollut kehitysorientoitumisen aikaa. 

“Omaan käyttäytymismalliin on ajan myötä sisään rakentunut halu kehittää asioita toimimaan paremmin. Tämän takia Justinin #parempaapalvelua -slogan sopiikin omaan arvomaailmaan vahvasti” Simo kuvaa. 

Tehottomaan tai huonosti tekemisen Simo on aina halunnut yrittää vaikuttaa: miten asiat voisi tehdä paremmin, nopeammin tai vähemmällä vaivalla? Aina kehitysehdotukset eivät kuitenkaan johtaneet parempaan lopputulemaan, joten Simo hakeutui itse ohjaamaan ja sittemmin pääsääntöisesti kehittämään asioita.  

Justin oli Simolle tuttu yritys jo ennen justineeripestiä. Edellisten työnantajien aikana oli yhteistyö Justinin kanssa tullut tutuksi, ja tiimissä oli tuttuja jo ennestään. Hän tiesi, minkälaiseen porukkaan oli tulossa mukaan. 

“Justinille hain töihin, koska kaipasin vaihtelua. Kaipasin myös työyhteisöä, jossa olisi oman ydinsubstanssiosaamisen alan huippuja, joiden kanssa voi sparrata ihan koska vaan.” Simo toteaa.

“Pääsin onnekkaasti aloittamaan heti asiakasprojekteissa: toimeksiannoissa, joissa on itselle sekä ihan arkisia juttuja toteutettavana että haasteita ratkottavana. Omasta kokemuksesta on hyvä ammentaa, ja tosiaan kun on melko varmasti Suomen parhaat alan asiantuntijat antamassa tukea matalalla kynnyksellä, niin mikäs siinä!”

Työn ohessa Simolla riittää aikaa ja energiaa tietokonepeleille, salibandyn pelaamiseen ja englantilaisen jalkapallon seuraamiseen. Parhaat palautumiskeinot niin keholle kuin mielellekin ovat sauna, vedessä oleskelu ja hiljainen metsä. Henkilökohtainen elämä painottuu Tampereelle, vaikka työt, projektit ja asiakkaat ovatkin pääsääntöisesti olleet pääkaupunkiseudulla.

Simon henkilöesittelyn löydät täältä: » Simo Sorvari (justin.fi)

Haluatko Simolle työkaveriksi? Justinissa pääset auttamaan palveluorganisaatioita tuottamaan #parempaapalvelua. Jos sinunkin intohimonasi on asiakas- ja palvelulähtöinen johtaminen sekä parempien palveluiden kehittäminen, katso avoimet työpaikkamme täältä: » Töihin? (justin.fi) 

.

Julkaistu 11.01.2024

Aiheeseen liittyvää sisältöä