”Jos jatkaisin konsulttina, jatkaisin mielelläni Justinilla”

Olavi Sorvari aloitti Justinilla syyskuussa puolitoista vuotta sitten palvelutuottajana.  Hänellä oli kokemusta konsultoinnista jo aiemmin, mutta Justinilla hän koki olevansa osa konsultoinnin premium-palvelua.

Asiantuntijoiden joukkoon pääsi suorilta käsin. Oli mukava mieltää itsensä ammatillisesti sinne keihäänkärkeen, Olavi sanoo.

Myynti veti hyvin. Toimeksiantoja ja vastuullisia tehtäviä oli isoissa organisaatioissa. Työnantajan puolesta oli luottoa, että työtä sai tehdä hyväksi näkemällään tavalla. Kukaan ei mikromanageerannut.

Keskustelut johdon kanssa olivat enemmän sitä, millaista tukea itse tarvitsee onnistumiseen.

Mukavia ihmisiä, hyvä yhteisö, erilaisia persoonia, jotka kuitenkin selkeästi olivat valikoituneet tietyn tyyppisesti, Olavi luettelee Justinin hyviä puolia. Justinilla myös allokoitiin aikaa itsensä kehittämiseen, ja palkka oli kilpailukykyinen.

Arvojen mukaan toimimisesta Olavi kertoo hauskan tarinan.

Kysyin kerran Janilta dollarinkuvat silmissä, että kun kerran kysyntää on, mitä jos tekisin enemmän hommia kuin normiviikkoon on sovittu. Jani vastasi, että meillä ei todellakaan toimita sillä tavalla.  

Justinilla halutaan pitää huolta balanssista. Se on hyvää johtamista. Ihmisten pitää pitää huolta myös itsestään. Mietitään ennemminkin, miten tiimi jaksaa olla kovassa konsulttityössä, vältetään laatupoikkeamia ja panostetaan mieluummin siihen, että tarjotaan kestäviä ja pitkäjänteisiä ratkaisuja asiakkaille. Se on fiksua pidemmällä tähtäimellä katsomista.

Olavi sanoo nauttineensa haastavista ja vaativista projekteista, joissa tuotos on asiantuntijatyötä vaikkapa organisaatiomallin kehittämiseen. Mutta jäi Justin-urasta takataskuun muutakin kuin mahtavat projektit.

Jos mietin itseäni työelämässä 1,5 vuotta taaksepäin, totta kai olen jollakin tavalla muuttunut. Yksi konkreettinen vaikuttava tapa toimia, joka on jättänyt jäljen, on ajan allokoiminen muuhunkin kuin asiakastyöhön.

Käytännössä se tarkoittaa kehitystöihin perehtymistä ja ymmärtämistä oman mukavuusalueen ulkopuolella. Olavi sanoo, että Justinin devipäivät tukevat ja laajentavat ammatillista osaamista, olipa se oma juttu mikä tahansa. – Ennen Justinia oman ymmärryksen scope oli kapeampi. Opin ja kehityin tahtomattani, hän naurahtaa.    

Maaliskuun lopussa Olavi Sorvari siirtyi urallaan uusiin tehtäviin ja uuteen yritykseen.

Konsultointi Justinilla on premium-tasoa. Jos jatkaisin konsulttina, jatkaisin mielelläni Justinilla. Nyt oli kuitenkin oikea aika siirtyä muihin vastuisiin, hän toteaa.

Entä mitä Olavi sanoisi Justinista työnantajana kiinnostuneelle lukijalle?

Jos nyt palvelutuottajan tai -arkkitehdin titteli ei kuulosta yhtään kiinnostavalta, kannattaa silti käydä juomassa kahvit justinlaisten kanssa ja jutella millaista työtä Justinilla oikeasti pääsee tekemään. Minä sanoisin, että siellä pääsee tekemään konsultointia, jota oikeasti haluaa tehdä. Titteli ei tee sille työlle oikeutta. Ehdottomasti suosittelen Justinia työnantajana!


Haluatko kuulla lisää Justinilla työskentelystä?

Käy katsomassa mitä työntekijämme kertovat siitä, minkälainen yritys Justin on ja minkälaista Justinilla työskentely on: Justin työntekijöidemme sanoin.

Jos sinäkin haluat päästä tekemään konsultointia, jota oikeasti haluat tehdä, kurkkaa avoimet työpaikkamme täältä: Töihin Justinille

Julkaistu 19.04.2023

Aiheeseen liittyvää sisältöä