Supervoimana syvä pääty – aika sukeltaa uusiin vesiin

Pekka Järveläinen toimi Justinilla 5,5 vuotta. Tammikuussa koitti aika antaa Pekalle oma Justin-hahmo, joka – jäädytetyn lätkäpaidan tapaan – ei ole enää kenenkään toisen käytettävissä. Pekka kertoo exit-blogissaan, millainen hänen Justin-matkansa on ollut ja millaisia vinkkejä hänellä on Justin-urasta haaveileville.

Olin puheenjohtajana eräässä seminaarissa, jossa Jani oli puhumassa. Katselin ja kuuntelin, että onpa mielenkiintoinen firma. Janin puhe vaikutti paljon päätökseen hakea Justinille töihin. Itselläni oli ammatillinen palo tehdä IT service managementtia. Justinin teknologiariippumaton rooli (niitä firmoja ei montaa ole) kiehtoi. Olen aina tykännyt tehdä töitä startupeissa ja kasvuyrityksissä. Päätös oli helppo, vaikka aikamoinen mäkilähtöhän ”viikossa uuteen duuniin” olikin, Pekka sanoo. 

Justin-uransa Pekka aloitti palvelutuottajan roolissa ja viimeiset 1,5 vuotta toimi johtavana konsulttina. Titteleistä riippumatta Justinilla on aina saanut vastuuta, vaikka johtavan konsultin rooliin toki liittyi myynti- ja asiakasvastuu aiempaa formaalimmin. Asiakkuustiimin toiminnasta vastaamisen lisäksi konsultointia riitti myös itselle.

Suutarin lapsella on kengät ja muita kohokohtia

Hienoiksi Justin-kokemuksiksi Pekka nostaa vuosien varsilta isojen projektien maaliin saattamisen. Pitkien, jopa useamman vuoden IT service management -projektien onnistumiset olivat skumpan arvoisia isoja saavutuksia, samoin uudet asiakkuudet.

Justin-vuosina kertyi myös oppia uusista asioista. Erityisesti hän nostaa omalla kohdallaan esiin ServiceNow-maailmaan perehtymisen entistä vahvemmin. Sisäiset asiatkin ovat mainintansa ansainneet.

Suutarin lapsella on tässä tarinassa kengät. Justinilla on todella tikkiin lyödyt prosessit. Onboardingissa ja kaikessa muussa toimitaan kuten iso firma, yllättävänkin kovatasoisilla prosesseilla. Sisäiset työkalut toimii. Ja työntekijöiden mahdollisuus päästä osakkaiksi on ollut tärkeä merkkipaalu.

Yksi mieleenpainunut asia on hyvinkin tuore.

Jäädytetty Justin-hahmo oli ihan killeri. Tykkään taiteesta, ja onhan se taideteos, ihan viimeisen päälle. Oma hahmo osui ja upposi – näki, että hahmon tekemistä oli ajateltu paljon, Pekka kiittää.

Kaikentyyppisiä töitä tarjolla

Konsultointi ei ole jokaisen pala kakkua. Niille, joille se sopii, Justin on joustava organisaatio, jossa saa tehdä monenlaista kansainvälisistä projekteista maailman suurimpiin firmoihin aina kotimaan julkishallinnon projekteihin saakka. Vaihtoehtoja riittää. Suosittelisiko Pekka Justin-uraa muille?

Suosittelisin. Sellaisille, jotka haluavat tuottaa palvelua, ja toisaalta sellaisille, jotka haluavat luoda jotain uutta. Arkkitehtinä pääsee suunnittelemaan isoja palvelukokonaisuuksia ja hakemaan uutta haastetta uralleen. Justinilla pääsee myös tirehtöörin pestiin ja saa vastuuta.

Pekka huomauttaa yrityksen olevan sopivan kokoinen: kaikentyyppisiä töitä löytyy. Parhaimmillaan Justin sopii niille, jotka pystyvät sparrailuun ja auttamaan asiakasta.

– Rehellinen innostuminen on tärkeää. Justinilla on ollut miljoona hommaa, josta voi innostua.

Pekan oma slogan voisi olla vaikkapa muista hengittää kun menet pinnan alle. Pekka toteaa sen liittyvän Justinin arvoihin: Työn ja vapaa-ajan välisestä tasapainosta pitää pitää huolta, se on erityisen tärkeää. Hengittämättä ei kauaa selviä.

– Hyvillä mielin kiitän menneistä vuosista. Ja lupaan tulla kekkereillä käymään!


Haluatko kuulla lisää Justinilla työskentelystä?

Käy katsomassa mitä työntekijämme kertovat siitä, minkälainen yritys Justin on ja minkälaista Justinilla työskentely on: Justin työntekijöidemme sanoin.

Julkaistu 07.03.2023

Aiheeseen liittyvää sisältöä