Aki Käck päätyi Justinille Napakymppi-tyyliin

Terve! Olen Aki Käck ja aloitin Justinilla palvelutuottajana tammikuun lopussa.

IT-urani käynnistyi millenniumin siivittämässä myötätuulessa viime vuosituhannen lopussa. Työt starttasivat mikrotukihommista siltä kuuluisalta ruohonjuuritasolta. Asiantuntijan roolissa meni useita vuosia. Teknologiamielessä painopiste oli Microsoft- ja Citrix-teknologioissa, ja rooleja ja työtehtäviä oli matkan varrella moneen lähtöön. Välillä sitä otti luurit päässä puheluita vastaan, välillä asenteli palvelimia, konffasi Citrix-pannua tai ryynäsi sekavassa ristikytkentäkaapissa. Ja myös niitä työasemien millenniumpäivityksiä tuli tehtyä ihan oikeasti.

Asiantuntijatehtävistä managerihommiin

Vuodesta 2007 asti olen työskennellyt vahvasti IT-palveluiden syvässä päässä: palvelupäällikkönä, johtamassa cloud developmentia, tuotepäällikkönä, ja viimeiset viisi vuotta urastani osastonjohtajana teleoperaattorilla. IT- ulkoistuspalvelut ovat olleet työni keskiössä koko ajan. Viimeiset johtajavuodet pitivät sisällään SME- segmentin IT-palvelutuotannon vetovastuun. Siinä pääsi samalla liiketoiminnan kehittämisen makuun, kun bisneksen kanssa yhdessä lyötiin otsat vastakkain ja pohdittiin keinoja liikevaihdon vauhdittamiseen, tuotannon tehostamiseen, ja selviteltiin mitä ne asiakkaat oikein meiltä lopulta haluavat. Kenties mieleenpainuvimmat kokemukset tähänastisesta työelämästä liittyvät palvelutuotteistuksiin ja suurempiin kehitysprojekteihin, joita olen saanut kunnian tehdä. Kaiken tämän todettuani täytyy olla kiitollinen siitä, miten moninaisissa rooleissa olen päässyt tekemään töitä IT-alalla datanomin koulutuksella.

”Työkaverit ilmoittivat!”

Miten sitten päädyin Justinille? Vanhaan kunnon Napakymppi-tyyliin voin sanoa että ”työkaverit ilmoittivat”. Käytännössä vanha kollega Mikko Korhonen kyseli Linkkarin kautta, että mahtaisivatkohan tällaiset hommat kiinnostaa. Työt edellisellä työnantajalla olivat päättyneet muutama kuukausi takaperin, ja minulla oli ollut aikaa vetää henkeä ja speksata itselleni tärkeitä asioita tulevasta työnantajastani. Huomasin, että itse itselleni painottamani arvomaailman asiat kohtasivat yrityksen arvojen kanssa. Myöskin pienen firman matkaan lähteminen kiinnosti suuren korporaation jälkeen. Keskustelut etenivät nopeasti ja nyt sitä ollaan tässä.

Henkilökohtaisesti jonkinmoinen loikka tapahtui myös työtehtävien osalta. Vuosikausien esimies- ja johtamistyö vaihtui nyt asiakaskonsultointiin. Tämä on haaste, jonka otan innolla vastaan. Koen että kartuttamani monipuolinen kokemus antaa hyvät eväät auttaa asiakkaita heidän haasteissaan.

Tekstiä kirjoitettaessa minulla tulee päivälleen neljä viikkoa talossa täyteen. Tässä kohtaa pitää todeta, että yrityksen arvot eivät ole pelkästään kalvoilla, vaan niitä eletään arjessa. Erityisesti vaikutuksen ovat tehneet kaikki kohtaamani ihmiset. Meillä on kasassa monipuolinen nippu mukavia ihmisiä, joilla on erittäin kovaa osaamista ja kokemusta roppa kaupalla!

Julkaistu 30.03.2022

Aki Käck

Johtava konsultti aki.kack@justin.fi Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä