Työelämään tutustumista Justinilla

Peruskoulun 9-luokkalainen Iivari vietti Justinilla kahden viikon pituisen työelämääntutustumisjakson, annetaan hänen seuraavaksi kertoa, miten tuo kaksiviikkoinen sujui.

Suoritin Justinilla kahden viikon pituisen työelämääntutustumisjakson, jonka aikana tein monenlaisia töitä ja opin paljon uutta Justinista. Sain jakson ensimmäisenä päivänä tietokoneen työntekoa varten. Tietokoneen kanssa ilmeni joitakin ongelmia, joiden seurauksena jouduin aloittamaan tietokoneen asentamisen pari kertaa uudestaan, ja lopulta jouduin vaihtamaan tietokoneen siinä ilmenneen vian takia.

Yksi työtehtävistäni oli sosiaalisen median mainospohjien suunnittelu, joissa tarkoituksena oli mainostaa muotoilevan palvelunhallinnan käsikirjaa ja Justinin Youtube-kanavaa. Mainosten teko oli aluksi melko vaikeaa sillä en tiennyt paljoakaan Justinista tai Canvasta, jolla suunnittelin mainospohjia. Sain hyödyntää Muotoilevan palvelunhallinnan käsikirjaa, mutta en ihan ymmärtänyt kaikkea sen sisältöä, sillä monet termeistä olivat minulle täysin uusia. Harjoittelun ja totuttelun jälkeen sain kuitenkin useita mainospohjia tehtyä.

Muita työtehtäviäni olivat toimistolla auttaminen kuten kahvin keittäminen ja tavaroiden järjestely. Tein myös lyhyen stop-motion videon, joka kuvasi muotoilevan palvelunhallinnan erilaisia tuotteistusstrategioita. Pidin näistä työtehtävistä, sillä niiden tekeminen oli mahdollista ilman aiempaa kokemusta aiheesta. Tehtävien suorittaminen oli mukavaa ja helppoa. Mainoksienkin suunnittelu oli mielestäni mielenkiintoista, mutta siihen tarvittava taustatieto ja aiempi osaaminen ovat jotain mitä minulla ei ole. Sain kuitenkin henkilöstöltä aina tarvittaessa apua, joka helpotti työntekoa. Opin paljon, mikä on mielestäni työelämääntutustumisjakson tärkein asia ja luulen että Justinilla työskennellessäni oppimat asiat tulevat olemaan tulevaisuudessa hyödyllisiä.

Julkaistu 17.11.2021

Aiheeseen liittyvää sisältöä