Monenlaiset kokemukset auttavat kehittymään ja oppimiskäyrä pysyy jyrkkänä, kun aihe ja ympäristö vaihtuu, kertoo uunituore justinlainen Olavi Sorvari

Tervetuloa Justinille, Olavi! Kertoisitko hieman itsestäsi?

Olen Olavi Sorvari, 33-vuotias pienen pojan isä Helsingistä. Perheeseeni kuuluu vaimon ja 10 kuukauden ikäisen vauvan lisäksi kaksivuotias koira. Justinilla aloitin 1.9.2021. Koulutukseltani olen tuotantotalouden insinööri Metropoliasta ja tuleva tutan diplomi-insinööri Lappeenrannan yliopistosta. Työkokemusta minulle on kertynyt monenlaisista ammateista: olen työskennellyt levysahurina, avustavana kirjanpitäjänä ja järjestyksenvalvonnan esimiehenä. Nykyisellä urallani takana on moninaisia IT:n johtamisen konsulttitoimeksiantoja vuosien aikana.

Miksi juuri Justin?

Justinissa minua miellyttää yrityksen arvot ja ihmisläheisyys, sekä tekemisen timanttinen laatu. Tekeminen pohjautuu Quality over quantity -ajatteluun, eikä asiakkaalle edes lähdetä lupaamaan asioita, joita ehdotetuilla resursseilla tai lähestymistavalla ei voisi saavuttaa. Kumppanuus ja auttaminen menee aina laskutuksen edelle, laskutus kyllä seuraa!

IT-palvelunhallinta ja digitalisaatio kiinnostavat minua niiden ihmisiin vaikuttavuuden vuoksi, ei niinkään teknologian. Ihmiset käyttävät enenevissä määrin teknologiaa työssään, ja teknologia on avainasemassa luomassa yrityksille liiketoimintaa. Siksi sitä pitää johtaa oikein. Huonolla johtamisella tulee huonoa työtä ja huonoa bisnestä.

Pidän prosesseista ja tekemisen kehittämisestä, ja nautin siitä, että pääsen haastamaan itseäni asiantuntijana ja työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa. 

Ensivaikutelmasi yrityksestä?

Justinilla arvot toteutuvat käytännössäkin. Uusista justinlaisista pidetään huolta ja heidän tarpeitaan huomioidaan riittävästi, pidempään viihtyneitä kuunnellaan ja arvostetaan. Koen, että Justin nähdään sisältäpäin johtoa myöten ihmistensä summana ja hyvänä työpaikkana tulevaisuudessakin.

Olet aloittanut palvelutuottajan roolissa. Mitä omiin työtehtäviisi kuuluu?

Toivottavasti työtehtäviini tulee kuulumaan paljon sekalaisia konsulttitoimeksiantoja IT:n johtamisen ja palvelunhallinnan parissa. Monenlaiset kokemukset auttavat kehittymään ja oppimiskäyrä pysyy jyrkkänä, kun aihe ja ympäristö vaihtuu. Työelämän punaista lankaa ja jonnekin kuulumisen tunnetta luo työyhteisön arvostettuna jäsenenä toimiminen ja pysyvä kutsu kehittää organisaatiota, toimintamalleja ja konsepteja.

Mitä teet työn vastapainoksi?

Ihmisläheisen ja toisinaan hektisen työn ohella nautin omasta rauhasta, grillaamisesta ja mökkeilystä kaukana ihmisistä. Toisinaan laadukkaasta oluesta pubin nurkkapöydässä tai livekeikan ryysiksestä. Välillä hikoilusta lenkkipolulla, toisinaan roskaruuasta. Nollaan työviikon jälkeen ulkoilemalla perheen kanssa, pelaamalla pleikkaria yksin tai ihan vaan pötköttelemällä. Parasta on silloin kun ei ole pakko tehdä mitään.

Julkaistu 28.10.2021

Olavi Sorvari

Johtava konsultti | Partner olavi.sorvari@justin.fi +358 44 033 4407 Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä