Saammeko esitellä: Jani Nipala, palveluarkkitehti

Olen Jani – Justinin uusi vahvistus Länsi-Suomesta. Aloitin Justinilla helmikuussa 2021 palveluarkkitehtina.

Koulutukseltani olen ICT-insinööri. Geeneissäni on aina ollut jonkinlainen kumma mutaatio, joka ohjaa tarvettani ja haluani jatkuvasti ymmärtää, miten asiat toimivat ja haastaa minua toiminnan jatkuvaan parantamiseen.  

Olen pitkän urani aikana saanut toimia useissa erilaisissa IT:n kehitys- ja hallinnointitehtävissä. Aloitin järjestelmäsuunnittelijana Valmetilla, jonka jälkeen siirryin vetämään Benefonin IT-toimintaa. Myös Nokialla tuli vietettyä yli kymmenen vuotta konesalipalveluiden parissa, jonka jälkeen muutama vuosi Atosilla palvelupäällikkönä, kunnes siirryin UPM:lle prosessimanagerin tehtäviin. Sen jälkeen liityinkin Justinin riveihin.

Palvelutuotannon ja prosessien kehitykseen hurahdin lopullisesti jo 2000-luvun alussa, kun ensimmäiset ITIL kirjat julkaistiin. Tällä upealla matkalla olen edelleen.

Ensi kosketus Justiniin tapahtui varmaankin DCM-työkalun esittelyn kautta sekä ServiceNow User Groupin tilaisuuksissa. Vaikutelmani yrityksestä ja sen osaavasta henkilöstöstä oli erittäin positiivinen.  Tämä mielikuvani on vain vahvistunut liittyessäni tähän mahtavaan, todella ammattitaitoiseen ja mukavaan porukkaan.   

Justinilla pääsen suunnittelemaan ja parantamaan asiakkaiden palveluita. Oma vahvuuteni lienee konesalipalveluissa ja niihin liittyvissä palvelutuotannon prosesseissa, varsinkin palveluomaisuuden- ja konfiguraationhallinnan, sekä CMDB:n kehittämisessä. Näiden osa-alueiden parissa aloitin nyt ensimmäisellä asiakkaalla.

Harrastuksiini kuuluu IT:n lisäksi toki muutakin eli pelailen sählyä, käyn kuntosalilla sekä välillä vielä silloin tällöin pyörähdän tatamilla. Jäljelle jäävä vapaa-aika meneekin sitten perheelle, johon kuuluu avovaimo, 2 tytärtä ja koira.   

Julkaistu 21.05.2021

Jani Nipala

Palveluarkkitehti | Partner jani.nipala@justin.fi Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä