CGI, Symfoni, Justin, Qualdatrix. Mikon matka DCM:n Chief Product Officeriksi

Mikko Juola aloitti Justinilla lokakuussa 2016. Mikon tarina on yksi esimerkki siitä, miten urapolku voi ottaa uutta suuntaa muuallakin kuin isoissa korporaatioissa. 

Ennen Justinia Mikko työskenteli Symfonilla ja CGI:llä.

  • IT-palveluntarjoajan puolella työskennelleenä CGI tuntui kasvavan liian isoksi: koon myötä lisääntyi myös byrokratia ja päätöksenteko monimutkaistui. Symfonille hakeuduin, kun jättikorporaatiomaailma ei tuntunut omalta. Kun Fujitsu sitten osti Symfonin, se olisi tarkoittanut takaisin korporaatiomaailmaan palaamista. Niinpä ratkaisuarkkitehdin rooliin hyppääminen Justinille oli helppo päätös. Tunsin Justinin Janin, Akin ja Henkan heidän Symfoni-ajoiltaan. He ovat tyyppejä, jollaisten kanssa haluaa tehdä töitä, Mikko kertoo Justin-uransa alkumetreistä.

Mikko toimi Justinilla ServiceNow-asiantuntijana 1,5 vuotta, ennen kuin DCM (Data Content Manager) alkoi tulla päätehtäväksi.

DCM oli esillä keskusteluissa jo siinä vaiheessa, kun Mikko aloitti Justinilla. Oma tuotekehitys ja Justin Labs-ideahautomo, jossa kokeillaan ja kehitetään, oli yksi työpaikkapäätökseen vahvasti vaikuttanut tekijä.

  • DCM:n idea oli vakuuttava jo viisi vuotta sitten. Aiemmista työrooleistani tunsin sen tuskan, johon tästä tuotteesta oli ratkaisuksi. DCM:ää oli pyöritelty kaiken muun ohella jo pidempään – sitten oli aika tehdä päätös, että siihen panostetaan tosissaan. Se oli urallani suuri käännekohta 15 vuoden konsulttityön jälkeen. Vuoden 2018 alussa roolini vaihtui pääasialliseksi DCM-tuotepäälliköksi ja konsultointityö jäi sivutoimiseksi. Viime vuodenvaihteessa aloitin DCM:n Chief Product Officerina Qualdatrixilla.

Justin-uran parhaiksi puoliksi Mikko nostaa empimättä työkaverit. Myös Justinin tapa toimia saa kiitosta. Päätöksenteko on nopeaa, kevyttä ja avointa.

  • Suurin ero aiempaan verrattuna oli se, että voi tehdä itseään koskevat päätökset. Hyväksyntää ei tarvitse hakea neljältä portaalta ylöspäin. Se tarkoittaa myös sitä, että itse kantaa vastuun ja päätöstensä seuraukset, Mikko toteaa.

Mikko suosittelisi Justinia varauksetta työnhakijalle, jos tämä haluaa kasvattaa omaa osaamistaan ja tehdä töitä Suomen kovimpien palvelunhallinnan osaajien kanssa.

  •  Työt ovat vaativia asiantuntijatehtäviä – toimeksiannot eivät ole simppeleitä. Justinilta löytyy ammattitaitoisista kollegoista aina sparrauskaveri, Mikko sanoo. – Toki tietojohtamisen diplomi-insinöörin koulutus, joka tähtää liiketoiminnan ja IT:n yhdistämiseen, on tukenut tätä työtä. Sillä polulla koen olevani. Tavoitteemme Qualdatrixillä on kansainvälisesti menestynyt datanhallintaratkaisu. Mihin se johtaa, jää nähtäväksi!


Aiemmin omana tulosyksikkönään johdettu DCM-liiketoiminta eriytettiin Justinista vuoden 2021 alussa. Uuden yrityksen nimi on Qualdatrix, jonka vetovastuussa on Pekka Korpi. Pekan lisäksi Qualdatrixiin siirtyi Justinilta Mikko Juola ja Arjun Basnet.

Lisätietoja Qualdatrixista: https://datacontentmanager.com/about/

Lisätietoja Data Content Managerista: https://datacontentmanager.com/product/  

Julkaistu 29.03.2021

Aiheeseen liittyvää sisältöä