Saammeko esitellä: Thomas Riska, tuore justinlainen

Thomas Riska aloitti Justinilla lokakuun alussa 2020. Annetaan miehen itsensä kertoa, miltä tuntuu hypätä uuteen työhön keskellä korona-ajan rajoituksia.


– Olen Thomas ja aloitin Justinilla lokakuun alussa. Näinä (korona-) aikoina uudessa työpaikassa aloittaminen on hieman erilainen kokemus, kun ei juuri tule toimistolla käytyä eikä uusia kollegoita tai asiakkaita tapaa fyysisesti. Mutta näillä mennään ja hyvin on liikkeelle päästy!

Olen aikoinaan opiskellut kauppatieteitä. Työura sen jälkeen on vahvasti painottunut tietohallinnan puolelle, jossa olen ollut kehittämässä konsepteja ja suunnittelemassa kehitysprojekteja, sekä tuottamassa sisäisiä palveluja tietojärjestelmien kehityksen vetäjänä. Kokemusta on kertynyt yrityksen eri toiminnoista mm. myynnistä, CRM:stä, logistiikasta ja tuotannosta. Keskeistä näille rooleille on ollut asiakkaan ja käyttäjän tarpeiden ja vaatimusten ymmärtäminen ja niiden toteuttaminen, tietynlaisena liimana liietoiminnan ja järjestelmäkehityksen välissä toimiminen. Viime vuosina olen siirtynyt konsultoinnin pariin, jossa olen tuottanut palveluja asiantuntijana tietoturvan ja tietosuojan osalta. Jossain vaiheessa innostuin osaamisen päivittämisestä, ja lähdin ammattikorkeakouluun (YAMK) (aikuis)opiskelemaan palvelumuotoilua.

Justinissa huomioni kiinnittyi tapaan, jolla on yhdistetty palvelunhallinta ja palvelumuotoilu (Justinin muotoileva palvelunhallinta). Palvelumuotoilu yhdistetään yleensä kuluttajapalvelujen suunnitteluun, mutta Justin on vienyt sen astetta pidemmälle ja miettinyt, miten yritysten ja organisaatioiden sisäisiä (ja miksei ulkoisiakin, B2B-) palveluja voidaan parantaa ja järjestää suunnitelmallisesti. Koen, että oma osaamiseni ja taustani sopii juuri tähän tapaan tehdä asioita.

Ensimmäiset työtehtäväni Justinilla painottuvat asiakkaan palvelunhallinnan alustan (ServiceNow) kehityksen ja käytön päivittäiseen vetämiseen.

Julkaistu 11.02.2021

Thomas Riska

Palvelutuottaja thomas.riska@justin.fi +358 50 4827871 Lue henkilöesittely

Aiheeseen liittyvää sisältöä